DM

Kontakta mig

Vill du att vi kontaktar dig? Fyll i formuläret så hör vi av oss direkt.

För att kunna behandla dina uppgifter behöver du lämna ett samtycke.

Ja tack!

Jag vill gärna ha det senaste om vägen till Industri 4.0.

DM står för Digital Manufacturing och handlar om avancerad datorsimulering, där olika komponenter i ett komplicerat tillverkningssystem kan simuleras var för sig eller tillsammans. Flöden, kapaciteter och metoder kan provas och optimeras i den virtuella tillverkningsmiljö som man bygger upp med hjälp av datorprogrammet.

Via vårt partnerskap med Siemens PLM Software kan vi erbjuda Tecnomatix®, ett system som effektiviserar produktionsplaneringen med hjälp av en digital tvilling av den verkliga fabriken. Med Tecnomatix kan allt från manuella monteringsplatser till avancerade automatiska produktionssystem med robotbetjäning planeras och utvecklas, både vad gäller resurser och materialflöden. Tecnomatix kan integreras i PLM-plattformen Teamcenter®.

Videon nedan beskriver kortfattat den digitala fabrikens olika moment.


 

Tecnomatix01

Tecnomatix

Tecnomatix är en heltäckande portfölj av lösningar för digital simulering och verifiering av tillverkning som hjälper dig att synkronisera och effektivisera produktionsutveckling, produktionsteknik och produktion. Med stöd av PLM-lösningen Teamcenter erbjuder Tecnomatix den mest mångsidiga uppsättning av produktionslösningar på marknaden idag med koppling till produkten.

Planning

Tecnomatix lösningar för produktionsplanering ger en gemensam källa för information om produktdesign och tillverkningsplanering. Med planeringslösningarna kan du avsevärt förbättra samarbetet och få ut produkterna på marknaden snabbare samtidigt som du säkerställer att tillverkningskostnaderna begränsas.

Simulation

Med Tecnomatix simuleringslösningar kan du validera och virtuellt genomföra studier av styrkor och svagheter med den tänkta produktionen. Du kan göra ”what-if”-analyser och test för potentiella problem innan produktionen startar. Genom att simulera produktionsprocessen, kan du bekräfta att den valda tillverkningsprocessen är den bästa bland möjliga alternativ och spara både tid och pengar.

Production

Produktionslösningarna gör att du sömlöst kan integrera tillverkningsplanering och produktionssystemet för att prediktera tillverkningen. Denna direkta integration mellan planerings- och produktionssystem leder till färre installations-, drifts- och kvalitetsfrågor när du rampar upp produktionsvolymen.

Mer information om Tecnomatix hittar du här: