Om oss

Kontakta mig

Vill du att vi kontaktar dig? Fyll i formuläret så hör vi av oss direkt.

För att kunna behandla dina uppgifter behöver du lämna ett samtycke.

Ja tack!

Jag vill gärna ha det senaste om vägen till Industri 4.0.

Ditwin erbjuder helhetslösningar och tjänster för virtuell produktutveckling och produktionssimulering med hjälp av PLM, CAD, CAM, CAE och DM. Vår långa erfarenhet från tillverkningsindustrin, specialistkunskap och marknadsledande programvaror från vår samarbetspartner Siemens PLM Software hjälper vi dig att utvecklas och ta steget till Industri 4.0.

Concurrent Engineering -> Lean Produktutveckling -> Industri 4.0

För oss är processen från idé till att en produkt släpps ut på marknaden det som intresserar oss mest. Vårt tidigare namn Conex var en ”akronym” för Concurrent Engineering Experts. Concurrent Engineering är en produktutvecklingsmetod från slutet av 1900-talet som handlar om att parallellisera utvecklingsarbetet och genom att arbeta tvärfunktionellt och integrerat kunna möta kundbehov och korta utvecklingstiden och minska kostnaden genom att undvika sena och dyra ändringar.

Med tiden har andra begrepp tagit över. I början av 2000-talet kom Lean produktutveckling, men innebörden var i stor utsträckning det samma – kortare tid till marknad, möta kundens krav och undvika onödigt icke värdeskapande arbete.

Idag står vi inför den fjärde industriella revolutionen, ofta kallad Industri 4.0. Återigen handlar det om att minska tiden och kostnaden för att utveckla och tillverka en produkt och denna gång genom att nyttja digitalisering, virtuella modeller och automatisering. För oss känns det som om det är tredje vändan med i grunden liknande metoder och samma målsättning.

Vi har i 20 år arbetat med att digitalisera och effektivisera utvecklingsarbetet och för oss är virtuell produktutveckling med en smart modell och en digital tvilling av produktionen inte något nytt. Att gå från Conex (Concurrent Enginering Experts) till Ditwin (Digital Twin) känns som ett naturligt steg för att vara i fas med nutiden och redo för framtiden. Häng med – du också!

 

Med innovativa lösningar och tjänster ökar vi din konkurrenskraft

Ditwins anställda har lång erfarenhet och djup kompetens av processer och systemstöd för virtuell produktutveckling. De flesta har arbetat med produktutveckling, som systemansvariga och med utveckling och förvaltning av PLM-system i industrin. Vi kan därför snabbt sätta oss in i din verksamhet, förstå dina behov och hitta lösningar som hjälper dig. Vår kunskap om och förståelse för den digitala utvecklingens möjligheter, effekter och utmaningar är till nytta för dig och din verksamhet när du gör dig redo för framtiden.

Vi har ett nära samarbete med Siemens PLM Software, som är världsledande leverantör av innovativa PLM-lösningar – Product Lifecycle Management. Det gör att vi ständigt kan ligga i frontlinjen med senaste nytt inom PLM, CAD, CAM, CAE och DM. Vi har heltäckande och kvalificerad bemanning för rådgivning, införande och utveckling av virtuell produktutveckling och produktionssimulering.

 

Vårt nätverk ger dig oanade möjligheter

Siemens programvaror utvecklas ständigt och nya förvärv görs kontinuerligt. Vi har valt en modell där vi tillhandahåller den kompetens du behöver via egna resurser eller via samarbeten. Vi samarbetar med Siemens och partners som erbjuder kvalificerade tjänster. På så sätt kan du som kund känna dig trygg i att alltid få rätt kompetens för rådgivning, införande och utveckling.

Conex Software Karta 800

Det är alltid nära till oss

Ditwin har mer än halva Sverige som hemmamarknad, och det är alltid nära till oss eftersom vi arbetar där våra kunder finns, i nära samverkan med kundens personal, eller på distans från något av våra kontor. Vi och Siemens har många goda referenser från stora och små företag.

Med andra ord – vi är en komplett leverantör med tjänster och lösningar som skapar förutsättningar för dig att möta morgondagens digitaliserade värld i den fjärde fasen av den industriella revolutionen.

 

Historik

Ditwin bildades hösten 2009, då med namnet Conex Software, som ett dotterbolag till Conex AB. Vi blev Siemens PLM Softwares första Solution Partner i Sverige.

För att på bästa sätt kunna fokusera och utveckla verksamheten förändrades ägandet i Conex Software våren 2015. Conex Software blev då ett fristående bolag med en engagerad ägargrupp med stor näringslivskännedom och PLM-kompetens. Våren 2016 ändrades namnet till Ditwin. Vårt ursprung kommer från Luleå tekniska universitet, och vår nyfikenhet och törst efter ny kunskap har vi kvar.