3D-skanning och 3D-printing med Solid Edge och NX däremellan!

Kontakta mig

Vill du att vi kontaktar dig? Fyll i formuläret så hör vi av oss direkt.

För att kunna behandla dina uppgifter behöver du lämna ett samtycke.

Ja tack!

Jag vill gärna ha det senaste om vägen till Industri 4.0.

Torsdag 8 november kl 11.30-12 välkomnar vi dig varmt att delta i vårt spännande 3D-skanning och 3D-printing webbinar. Vi kommer att visa hur du med enkla medel kan skanna ett föremål, lyfta in den skannade modellen i Solid Edge eller NX, modifiera den efter behov och sedan skriva ut den direkt från CAD-systemet med hjälp av en 3D-printer. Daniel Grahn, vår produktspecialist på Solid Edge, menar att detta är ett enkelt och snabbt sätt att få fram en prototyp för att se om produkten fungerar i praktiken.

Utvecklingen går fort framåt inom branschen för att anpassa CAD-verktygen till de nya arbetsprocesserna för skanning och additiv tillverkning. Tidigare var det processer främst för prototypframtagning men nu är det även möjligt för serietillverkning.

Siemens har i de senaste versionerna av Solid Edge och NX gjort det möjligt att jobba med de fasett-modeller som 3D-skanners skapar på ett helt nytt sätt vilket ger nya möjligheter. För bakgrundsfakta och en liten historielektion se detta klipp så får du förståelse om varför Convergent Modeling är så speciellt och intressant för framtiden och för din utvecklingsprocess.

Tills nyligen var det bäst att fasettmodeller från t.ex. 3D-skanners hölls separerade från solidmodeller skapade i CAD-systemet. Nu kan vi ha båda i samma solidmodell! Detta kan vi utnyttja på många olika sätt. Vi kan t.ex. individanpassa en protes så som videon visar, så att den passar perfekt.

Det går även använda vanliga solidkommandon för att editera fasettmodellen från t.ex. en 3D-skanner. På så sätt går det med enkla medel skapa en ny produkt med utgångspunkt från en befintlig som skannats in.

När en modell färdigställt bestående av t.ex. skannad data, i kombination med egna features så har Siemens gjort det möjligt att direkt skriva ut den på en 3D-printer. Det går alltså både hantera modeller från 3D-skanners och skicka den färdiga produkten på tillverkning i en 3D-printer inifrån Solid Edge eller NX.

Anmäl dig till vårt webbinar för att få en inblick i hur lite som krävs för att du själv ska kunna komma igång med 3D-skanning och 3D-printing då du använder Solid Edge eller NX!

Webbinaret genomförs torsdag 8 november kl 11.30-12.

Vi vill ha din anmälan senast måndag 5 november.

Anmäl dig via formuläret nedan.

Deltagandet är kostnadsfritt.

Välkommen!

 
 

Anmälan

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till 3D-skanning och 3D-printning 8 november 2018.

* obligatoriskt fält
Deltar via *

Vänligen ange nedan ditt samtycke till att vi sparar dina uppgifter i syfte att kommunicera kring eventet

Du kommer att få en bekräftelse på din anmälan via e-post.

Vi kommer att skicka ut information om hur du kopplar upp dig för att delta i webinaret ett par dagar innan det genomförs.

 

 

Relaterat

 
Rekrytering - PLM-kunnig som vill växa med oss

Rekrytering - PLM-kunnig som vill växa med oss

Vår PLM-verksamhet (Product Lifecycle Management) växer och vi söker dig som har påbörjat din karriär och som vill fortsätta att utvecklas till en PLM-specialist hos oss. Du blir en viktig länk i utvecklingen av våra tjänster och kunderbjudanden.

Läs mer