Jätteaffär när Bosch konsoliderar i Siemens PLM-miljöer

Kontakta mig

Vill du att vi kontaktar dig? Fyll i formuläret så hör vi av oss direkt.

För att kunna behandla dina uppgifter behöver du lämna ett samtycke.

Ja tack!

Jag vill gärna ha det senaste om vägen till Industri 4.0.

Blir en av effekterna av det tyska initiativet, Industry 4.0, att Siemens PLM blir vinnare. Frågan hamnar idag i nytt ljus när industrijätten Bosch meddelar att bolagets Electrical Drives-division ska standardisera sin PLM-arsenal, vad avser CAx och PDM, på mjukvaror från Siemens PLM Software.

Bosch Electrical Drives ska alltså i större utsträckning gå över till Siemens program vad avser CAD och PLM/PDM. Det handlar framför allt om Siemens high-end CAD-CAE-CAM-mjukvara NX och PLM/PDM-systemet Teamcenter. Men det som gör att beslutet får återverkningar långt utöver detta är, att det inte bara rör Electrical Drives-divisionen; målet är att över tid konsolidera hela denna jättekoncern på Siemens PLM-verktyg.

Läs mer om nyheten hos Verkstadsforum och hos Siemens.

 
 
 

 

Relaterat

 
Vi kortar vägen till marknaden

Vi kortar vägen till marknaden

Vinnande produkter har, förutom den bästa designen och kvaliteten, kort avstånd mellan idé och verklighet. Med rätt CAM-lösning kan du också krympa avståndet till marknaden. En av världens främsta drivlinetillverkare, TEAM Industries, har med Siemens NX CAM lyckats minska tiden för CNC-programmering med upp till 40 procent.

Läs mer