Vi kortar vägen till marknaden

Kontakta mig

Vill du att vi kontaktar dig? Fyll i formuläret så hör vi av oss direkt.

För att kunna behandla dina uppgifter behöver du lämna ett samtycke.

Ja tack!

Jag vill gärna ha det senaste om vägen till Industri 4.0.

Vinnande produkter har, förutom den bästa designen och kvaliteten, kort avstånd mellan idé och verklighet. Med rätt CAM-lösning kan du också krympa avståndet till marknaden. En av världens främsta drivlinetillverkare, TEAM Industries, har med Siemens NX CAM lyckats minska tiden för CNC-programmering med upp till 40 procent.

En av nycklarna till framgången är bland annat möjligheten att enkelt importera kunders CAD-data, oavsett format, direkt in i NX för att utveckla produktionsverktyg och generera CNC-kod. En annan är flexibiliteten, öppenheten och anpassningsbarheten i NX som ger TEAM Industries möjlighet att skapa automatiserade och papperslösa elektroniska process- och maskinoperationer.

– Enkelheten och flexibiliteten i NX ger oss möjlighet att anpassa systemet så att maskinoperationerna blir fullständigt automatiserade, konstaterar Bill Givans, teknikchef på TEAM Industries.

USA-baserade TEAM Industries erbjuder kontraktstillverkning samt design- och produktutveckling inom framförallt drivlinesystem och fordonsväxlar. När företaget etablerade en ny tillverkningsenhet i Baxter, Minnesota, ville man skapa en systemmiljö som kunde stödja en branschledande process där kundernas idéer omvandlas till färdiga produkter snabbare än någon annanstans och med utomordentlig kvalitet. Valet föll på Siemens NX och NX Machining.

Målet för den nya tillverkningsenheten är att kunna hantera korta jobb så pass snabbt och effektivt att kunderna väljer TEAM Industries som långsiktig samarbetspartner. Därför behövde ledtiderna kortas ned för alla typer av beställningar och processerna automatiseras med papperslösa elektroniska flöden.

Idag är deras NX Machining-lösning så pass anpassad att alla tillverkningsoperationer inkluderar automatiserade programmeringsrutiner. Den höga automatiseringen av CNC-programmeringen har resulterat i betydande tidsbesparingar. Till exempel har tiden det tar att skapa ett program för borrning och fräsning av en standardgjutform minskat från en timme till fem minuter.

I genomsnitt har TEAM Industries minskat tiden för CNC-programmering med mellan 30 till 40 procent.

Läs hela artikeln om hur TEAM Industries lyckats minska utvecklings- och ledtiderna med hjälp av NX CAM.

 
 
 

 

Relaterat

 
NX11 är här!

NX11 är här!

NX 11 finns nu för nedladdning och du som har NX har redan fått licensfilen mailad till dig. Några av nyheterna i NX11 är möjligheten att jobba med fasetterad geometri tillsammans med ytor och solider, ökat stöd för 3D-printning och för att konvertera 2D-mått till 3D-PMI.

Läs mer